Animaatioklinikka

Uutisarkisto 2007

20.12.2007
Nyt kaikki kipin kapin perustamaan animaatiostudioita ja muita firmoja! Seuraava Luovien alojen Arabus-yrittäjyysvalmennus IADEssa alkaa jo
21.1. ja haku siihen päättyy 10.1.2008. Lisää...

29.11.07
Puheenjohtajan palsta päivitetty! Aiheena animattori vastaan animaattori! Ajatuksia Animaken seminaarin jälkeen... Käy tsekkamaassa!

05.12.07

Animaatiokopla ja Animaatioklinikan yhteiset pikkujoulujuhlat koplan tiloissa 5.12 klo 18.00 (sisäpiha, karaokebaari Swengin vieressä, soita ovisummeria ja pääset juhlimaan). Juhlissa kaljanjuontikisat ja snäxii, oman pullon ja seuralaisen saa ottaa mukaan. Pannaan joulun ja animaation käsitteet uusiksi!

 

20.11.07
Maanantaina 19 marraskuuta pidettiin Animaatioklinikan ensimmäinen syyskokous (kun kerta sääntöjä muutettiin keväällä niin että nyt on kaksi lakisääteistä kokousta) jossa hyväksyttiin ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä valittiin uusi hallitus vuodelle 2008. Hallitukseen ei tullut suurempia muutoksia, Christian Lindblad jatkaa puheenjohtajana ja uudeksi varsinaiseksi jäseneksi valittiin Leena Jääskeläinen, Kari Juusosen jatkaessa varajäsenenä. Toimintasuunnitelmassa oli joitakin mainitsemisen arvoisia kohtia. Ehkä tärkein on klinikan päätös palkata ensi vuodelle osapäiväinen sihteeri hoitamaan klinikan paperi-, s-posti-, netti-, jäsenistö-, postitus- ym. asioita. Tarkoituksena on tehostaa yhdistyksen toimintaa niin että tulevaisuus (yhdistyksen jatkuvuus) olisi turvattu. Vaikka klinikka on pieni yhdistys niin tekemistä on ihan tarpeeksi ja niin kauan kun sitä tehdään täysin vapaaehtoisvoimin niin toiminnan "lurpsahtamisen" riskit ovat suuret ja siitä kärsivät sitten "veronmaksajat", eli jäsenet. Toinen projekti, itse asiassa jo puolitoista vuotta sitten pöydälle heitetty idea, on uuden, suomalaista animaatiota käsittelevän julkaisun toteuttaminen. Edellinen oli nimittäin Juho Gartzin "animaatioelokuvat" vuodelta 1978. Olisi ehkä jo aika...

01.12.07
Muistutus!!! Tampereen Elokuvajuhlien kansainvälisen kilpailun entry-deadline on 1.12.2007 ja kotimaisen kilpailun deadline on 31.12.2007! Älä vaan unohda! Lisäksi Stuttgartin Kansainvälisen Animaatiofestivaalin entry-deadline on niin ikään 1.12.2007. www.itfs.de/ Stuttgartin festivaalin yhteydessä on myös mielenkiintoinen tarjous osallistujille - nimittäin mikäli haluaisit elokuvastasi digitaalisen esityskopion... jos vaikka tuottajasi innostuisi!


ja menneitä, muistoja vain...


21-25.11.07
Animated Dreams tuli ja meni Tallinnassa 21.-25.11.2007. Elokuvineen, seminaareineen ja juhlineen festivaali oli poikkeuksellisen korkeatasoinen. 50-vuotis synttäreitään viettänyt animaatiostudio Nukufilm pisti lauantaina pystyyn hillitttömät kemut jossa oli tarjolla ruokaa ja juomaa, 3D elokuvia menneiltä vuosikymmeniltä ja mainiota tunnelmaa. Kolmipäiväinen "Soul of Woodoo"- seminaari antoi osallistujilleen paljon tuoreita ja terveellisiä ajatuksia kotiinvietäväksi. Ensimmäiset animaation maailmanmestaruuskisat päättyivät Latvian voittoon. Hopealle ylsivät Saksa ja pronssille Iso-Britannia. Suomen joukkue joutui tällä kertaa tyytymään jakamaan sijat 4-7 Norjan ja kahden Virolaisjoukkueen kanssa. Mutta tsemppi oli kova ja freimejä väännettiin vielä summerin soidessa...


09.11.07
Animaatioklinikka vietti 10 vuotis syntymäpäiväjuhliaan 9 marraskuuta ravintola Fanny goes to Hollywoodissa. Surkeasta säästä huolimatta paikalle saapui monta urheaa klinikkalaista ja muita vieraita, jopa turusta saakka tultiin vain bileiden takia! Mainiota ruokaa riitti kaikille ja kakku meni menojaan! Anikistien tuottama dokumentti animaattorin arjesta keräsi hillittömät suosionosoitukset ja vielä kerran saatiin ihailla Klinikan toteuttamaa lokakuun 28 päivän animaatiovallankumousta. Ilta huipentui kun esiin astelivat Honey B. & T-bones jotka pitkän kokemuksen tuomilla taidoillaan lopulta saivat klinikkalaiset irti tuoleistaan ja tanssimaan. Jopa yhteislaulukin irtosi niin että katto heilui! Kommentit olivat yksinkertaisen selkeitä: Mahtavat bileet! Nähdään taas kymmenen vuoden kuluttua!... mutta ehkä ensi vuonna tulee taas joku hyvä syy järjestää isot juhlat?

2.11.07

Kansainvälisen Animaatiopäivän kunniaksi Iso-Roobertin katu 48-50 näyteikkunaan pystytetty "klinikka - installaatio" on nyt historiaa. Näyteikkunaa komisti vanha upea Krassin animaatiokamera sekä valtava nalle joka oli kameran kuvauskohteena. Näyteikkunan sai niin paljon positiivista palutetta että pohdittiin että samaa ideaa voisi ehkä käyttää uudelleen jos on tarvis. Kaikki asiakkaat olivat kommentoineet hyvällä ja ikkunaa käytiin jopa valokuvaamassa.